אם אתם מתכננים להפיק חינה בבית, הנה טיפים להפקת חינה בבית שאתם חייבים לקחת בחשבון אם אתם רוצים להפיק חינה מושלמת.
אין ספק שהפקת חינה בבית היא משימה מורכבת מאוד, אם חשבתם שזה פשוט וקל, אתם צריכים להבין את כל המשימות שעומדות לפניכם בשביל להפיק את החינה בבית בצורה מושלמת.
אירוע כולל בתוכו : לעשות קניות של אוכל ושתייה ופיצוחים וכלים חד פעמיים, לדאוג לסדר את הבית בצורה שתהיה נוחה לאורחים, לדאוג למוזיקה ולתקליטן שינחה את האירוע ועוד המון משימות.
בדרך כלל שעושים חינה בבית עושים אותה גם עם הפרשת חלה, שזה גם אומר שבגלל שבאה רבנית לעשות הפרשת חלה אז האירוע בבית יהיה לנשים בלבד. (לפחות החלק של הפשרת חלה) וארק אחרי הפרשת חלה יתחיל אירוע והגברים מצטרפים. זה אומר שהאירוע יהיה ארוך, צריכים לפנות ולעשות דברים שוב לטקס החינה, אתם צריכים להביא תלבושות לחינה כמה ימים לפני, לדאוג שיהיה לאורחים מקום שבו הם יכולים להחליף את התלבושות.
אני מאמין שאחרי שקראתם את כל המשימות אתם תחליטו כבר לעשות את החינה שלכם באולם ולא בבית, אבל עם הטיפים שלי מבטיח לכם שתצליחו להפיק את החינה המושלמת.
טיפ 1 : אך ורק חד פעמי
שאני מדבר על חד פעמי לאירוע חינה אני בטוח שיהיו כמה סבתות מרוקאיות שיגידו שזה לא מכובד להגיש בחינה בחד פעמי. אבל אין מה לעשות.
אם אתם לא רוצים את עצמכם מכניסים ומוציאים כלים מהמדיח בלי סוף אחרי האירוע, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לעבוד כמה שיותר עם כלים חד פעמיים. היום יש כל כך הרבה כלי חד פעמי מיוחדים ויוקרתיים שאין סיבה לא להשתמש בהם.
טיפ 2 : להגדיר תקציב לאירוע
אם חשבתם שלחגוג חינה בבית יעלה לכם פחות, תעשו חשבון מחדש. היום הפקת אירוע חינה בבית יכולה להגיע כמעט למה שתשלמו אם תחגגו במקום כמו אולם לחינה בפתח תקווה. הסיבה שבגללה חוגגים חינה בבית היא לא רק כלכלית, בדרך כלל זה קורה באירועים שבהם יש כמות מוזמנים מאוד קטנה ורוצים לעשות את האירוע יותר אינטמי ומשפחתי.
התקציב שלכם לאירוע צריך להיות גמיש. אתם צריכים גם לדעת לחלק את התקציב בצורה נכונה, ולעשות תקציב אטרקציות (כמו אטרקציית מסך ירוק לחינה), תקציב קייטרינג, תקציב אלכוהול ועוד.
טיפ 3 : רשימת מוזמנים מדוייקת
אירוע בבית הוא אירוע שמחייב אתכם לבחור בקפידה בדיוק את מי אתם מזמינים. אתם לא יכולים להזמין יותר מידי אנשים וגם יש אנשים שאתם לא יכולים לוותר על ההזמנה שלהם לאירוע. בשביל זה חשוב מאוד לעשות רשימת מוזמנים מאוד קפדנית ולבחור את האנשים הקרובים ביותר.
את רשימת המוזמנים לחינה בבית אתם צריכים לעשות עם ההורים שלכם, חשוב מאוד שהם יגידו לכם מי חשוב שיהיה באירוע וגם על מי אפשר לוותר.
טיפ 4 : להתכונן כמה שיותר לפני האירוע
הטיפ הרביעי זה אולי הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לכם להפקת חינה. והוא להתכונן כמה שיותר לפני האירוע. אל תתחילו את ההכנות בשבוע של האירוע.
המציאות של הפקת חינה היא תוך כדי ההכנות לחתונה, כי חינה רק הפרומו למה שהולך להיות בחתונה. בימים האלו של לפני החתונה זמן הוא משהו קריטי ואים לכם הרבה ממנו ואני מאוד מציע לכם להתכנון אפילו שבועיים או שלוש לפני החינה, זה אומר לעשות את הקניות של הדברים היבשים כמו חד פעמי, שתייה קלה, אלכוהול, שימורים אם אתם רוצים להגיש נגיד בחינה, אם אתם בוחרים לבשל ולא להזמין קייטרינג אז את הקניות של הבשר אתם יכולים לעשות שבוע לפני ולשים במקפיא וכל מה שאתם יכולים לעשות מוקדם תעשו.
העיקר שלא תתחילו בשבוע של החינה להילחץ ולחפש איך להתמודד עם כל המשימות שיש לכם בזמן מאוד קצוב.
לסיכום
קחו את הפקת החינה בצורה נעימה, אל תשכחו שזה אירוע שהוא יותר סימלי והוא לא כמו החתונה. כי היום חתונות הפכו להיות סוג של תחרות מי מפיק את החתונה הכי מפוארת והרבה מאוד זוגות מוצאים את עצמם משלמים על החתונה הרבה מאוד אחרי האירוע. תנו לחינה את הסמליות שלה ותהנו ממנה בזכות הכנה מוקדמת.
המאמר נכתב בשיתוף עם גלואו כנסים ואירועים המקום המושלם לאירועים קטנים במרכז הארץ.